Over regionaal inkopen

Stimuleren lokale economie

De gemeente Wijk bij Duurstede, OndernemersKring Wijk (OKW) en Stichting Brede Kijk op Werk hebben de handen in een geslagen om een tool te ontwikkelen met als doel het lokaal aankopen te stimuleren.

Lokaal en regionaal

De Q4 gemeentes Zeist en Utrechtse Heuvelrug zijn aangehaakt en hebben het concept gezamenlijk door ontwikkeld. Lokaal inkopen is één van de thema's van de regio Q4. De inzet van lokale bedrijven voor de levering van goederen, diensten of werken draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. Op deze manier werken we samen aan een duurzame gemeenschap.

Bedrijvenregister

De oplossing bestaat uit een bedrijvenregister waarbij inkopers eenvoudig een leverancier kunnen vinden door te zoeken op categoriën en subcategoriën. Lokaal inkopen is een vast onderdeel van het inkoopbeleid van de gemeente. Met deze tool wordt eenvoudig een overzicht getoond van leveranciers zowel lokaal als regionaal.

Aanmeldformulier

Bedrijven kunnen zich aanmelden in het register door het online formulier in te vullen. Het register wordt twee maal per jaar geactualiseerd.